Terapipromenad

Att kropp och själ hör ihop och att vårt psykiska mående är intimt förknippat med vårt fysiska välbefinnande vet de flesta. Genom Walk & Talk terapi (terapipromenader) omsätter vi kunskapen i praktiken! Så istället för att sitta inomhus, promenerar vi. När vi rör på oss så andas vi bättre och blir också lugnare och tänker mer klart. Det gör att vi har lättare att lösa problem och konflikter. På dessa terapipromenader talar vi om livets stora – eller små frågor, samtidigt som kroppen får sin välbehövliga ”endorfin-dos”. Många kan dessutom uppleva det enklare att öppna upp sig för någon när man inte behöver sitta mitt emot varandra i ett samtal.

Terapipromenaderna kan kombineras med mindfulnessövningar, genom vilka vi hämtar energi, stressar ner och tränar på att vara närvarande här och nu. Har du hund kan den också följa med, så mår den också bra!

barnvagnspromenad

Jag erbjuder också barnvagnspromenader eftersom behovet att prata om den nya situation som uppstått när man blivit nybliven förälder ofta är stort. Men att föra samtal med en liten bebis i famnen kan vara en utmaning, därför erbjuder jag samtalsterapi, där barnet får ligga skönt i vagnen under promenaden medan föräldern får möjlighet att ventilera tankar och känslor om föräldraskapet.